GOOGLE Translate

Uutta

22.6.2014
PÄIVITYKSIÄ:

- näyttelymatkoja

-näyttelyt

~ näyttelyt 2014

Videot

Yhteystiedot

2012

10.6.2012

Eilen 9.6 osallistuttiin Porvoossa järjestettyyn snautserierkkariin,tulokset olivat ihan jees. Poju osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä, harjoiteltuaan esiintymistä muutaman kerran mätsäreissä.

    Hienosti sujui tuomarin edessä esiintyminen ja tutkiminen, ei poika aristellut. Tuloksena oli kp & pek2, hyvä saavutus vasta hieman yli 5kk ikäiseltä Pojulta!  

Manu esiintyi valioluokassa saaden erin, mutta ei sa;ta.

Veteraaniluokassa oli Kassun vuoro esiintyä ja kyllä jännitti, kun koira oli pitkässä turkissa ja kostea ilma vielä pörhisti turkkia lisää. Eipä haitannut onneksi pörheä turkki, sijoitus oli eri sa vet4, hyvä juttu! Etukäteen oltiin pohdittu Kassun turkkia, että uskaltaisiko sitä nyppiä ennen erkkaria vaiko ei, tänään selvisi että olisi voinut nyppiä, vanhan pörrökarvan alla oli hieno uusi karva valmiina!  

 Alapuolella eilen ja tänään kuvat:

p6091404.jpgp6101620.jpg


19.5.2012

Tänään tuli melkein jättipotti mätsäristä! Poju oli BIS2, mätsärissä jossa oli viittä koiraa lukuunottamatta kaikki muut koirasusia, huhhuh!

p5190893.jpg

Ihmeteltiinkin jo saapuessamme paikalle että onpas paljon huskyja paikalla, mutta eihän ne mitään huskyjä olleetkaan,vaan osittain susia. Mukaan kuitenkin päästiin ja luokat oli erilaiset kuin tavallisessa mätsärissä; Pennut 4-10kk ,Nartut 11kk-2v ,Urokset 11kk-2v,Nartut >2v ,Urokset >2v.

p5190873.jpg


Poju kisasi pennuissa ja voitti ne. Roni oli luokkansa ainoa, joten kisasi "vanhojen"sarjan nartun kanssa (myös ainoa sarjassaan ) Roni sai sijan kaksi. Sitten alkoikin jännät paikat kun BIS-kehä alkoi! Poju oli ainoa ns.koira ja loput kuusi kpl enemmän tai vähemmän suden verta omaavia.

p5190907.jpg

Yksi toisensa jälkeen kilpakumppanit sijoittuivat ja viimein oli jäljellä vain Poju ja yksi osasusi. Siinä vaiheessa arvattiin kyllä ettei voittoa tule, koska mätsärin nimikin oli Hukka-näyttely, niin olisihan se ollut noloa jos 5kk vanha snautserinpentu olisi sen voittanut! Hieno oli Pojun saavutus silti ja suut hevosenkengällä ajeltiin kotiin.

18.5.2012

17.5 kävivät "pienet" pojat, Roni & Poju osallistumassa Kouvolassa järjestettyyn mätsäriin.

Joskus se näyttää onnistuvan tuo käppänän "hätätrimmikin" ,aamulla nopeasti ajelin Ronin ja vähän saksihommia päälle, tuloksena muovikassillinen karvaa ja siisti kääpiösnautseri. Mikäs oli lähtiessä mätsäriin siistissä turkissa!

Tulokset olivat upeita; Roni voitti pienet punaiset ja Poju oli punaisten pentujen kolmas. Pojukin alkaa jo parantaa esiintymistään paljon, liikkuminen ja seisominen sujuu, mutta asetella ei vielä kovin paljon voi tai menee leikkimiseksi. Ruokaa tuli taas pitkäksi aikaa.

15.5.2012

12.5 olimme Haminan KV- näyttelyssä. Paikalla oli vain kahdeksan kappaletta p&s snautsereita.Kassu sijoittui veteraaniluokan kakkoseksi-> PU2, Manu oli valioluokan ykkönen->PU3+cacib,molemmat saivat myös SA;n. Tuomari sanoi veteraaniluokassa että valinta on vaikea ja Kassu sijoittuikin toiseksi. Molemmat saivat upeat arvostelut, Kassun arvostelussa mieltä lämmitti ertyisesti lause; "fantastic fine movement for this age which is enjoyable to watch"

p5150793.jpg

Poju oli myöskin mukana turistina tutustumassa näyttelyhulinaan ja suhtautuikin todella hienosti, vaikka oli meteliä ja paljon ihmisiä ja koiria ympärillä. Kuvien otto jäikin tällä kertaa pois, koska Esa oli suorittamassa Hapkidossa vihreää vyö-arvoa ja sehän onnistui. Kotimatkalle lähdettiinkin tosi nopeasti, sillä Haminassa oli hyytävän kylmää, eli oltiin tosi tyytyväisiä kun ei tarvinnut "jäädä" jäätymään ja odottelemaan loppukehiä!

Nyt vain odotellaan lämpimänpiä ilmoja-> kesää, pääsee Pojukin kokeilemaan näyttelytouhua.Tässä  Kassun ja Manun arvostelut, ensin Kassun;

" 9 1/2 years. qualility dog. with exellent energy beautiful head. well cut masculine head of good lenght. good neck. strong topline. good tailset. nice front assembly. well angualated hind quartere.beautiful coat quality, hard and denced with good colour. fantastic fine movement for this age which is enjoyable to watch."


Manun;  " 8 years old. beautiful condition. nice compact body. prima long head. well set ears. good expression. good lenght of neck. tip top topline and tail set. good front assembly. well angualated hind quarter. exellent coat quality hard and beautiful colour. long easy energy saving step. coming and going paralellel."


25.3.2012

Tänään suoritettiin Pojulle ensimmäinen pienimuotoinen trimmaus! Olipa mielenkiintoinen kokemus, en ole ennen noin pientä kaveria trimmannutkaan . Poju ei ollut kovinkaan innoissaan koneella ajelusta, takapään sai hoidella rauhassa, mutta annas olla kun piti kaulaa ajella, niin silloin alkoi kunnon vastustelu!  Vastaan räpistely ei kuitenkaan auttanut, vaan homma hoidettiin siitä huolimatta loppuun asti. Poju oli todella kiltisti kun saksihommat hoidettiin,mutta jostain syystä kone ei ollut oikein mieleinen, no ehkä ensi kerralla sitten!

Juuri samalla tavallahan kävi kynsien leikkuussakin, eka kerta aivan hirveää ja sitten ; no problem, kaikki sujui hienosti. Ronin kanssa Pojusta on tullut hyvät leikkikaverit, ovathan nyt samankokoisiakin. Paini maistuu ulkona sekä sisällä, Manukin innostuu päivittäin leikkimään Pojun kanssa, Kassu saattaa myöskin juoksuttaa poikaa ulkona.

p3255189kop2.jpg

19.3-12

Aika on taas kulunut ihan huomaamatta ja Pojukin on jo 12-viikkoinen rasavilli ja näyttäisi tarvitsevan ensimmäistä siistimistä pikapuoliin.

p3185143.jpg

Kasvattaja- Jarikin vieraili eilen perheensä kanssa katsomassa Pojua. Oli hienoa nähdä kuinka reippaasti Poju meni tervehtimään, eikä ujostellut yhtään, toivottavasti tuo reippaus säilyy.

Poju tuntuu tässä vaiheessa rohkealta pennulta, ei säiky kovia ääniä, ohi kulkevaan traktoriinkin on jo tutustuttu,eikä se ollut mitään.....pentu vain katseli aidan takaa.

Nyt olisi edessä ensimmäinen rokotus ja pikkuhiljaa kotipihan ulkopuolelle tutustuminen.

Vanhempien koiriemme suhtautuminen pentuun on ollut aivan käsittämättömän kärsivällistä, kaikki leikkivät Pojun kanssa ulkona. Sisäleikit hoituvat Manun ja Ronin kanssa. Kassu lauman päällikkönä ei viitsi "alentua" sisällä pennun kanssa leikkimiseen, vaan antaa toisten hoitaa leikkimispuuhat.

p3185126.jpg

Jopa Roni, joka oli aluksi hyvin epäileväinen uuden perheenjäsenen suhteen, on ottanut Pojun kaverikseen ja riehuu ulkona mielin määrin pennun kanssa.

p3185124.jpg

24.2-12

Yli kaksi kuukautta on tätäkin vuotta jo vierähtänyt, pojat ovat viettäneet kotielämää, ei ole näyttelyvuotta vielä avattu.

Tänään tapahtui laumassamme suuri mullistus, siihen saapui uusi jäsen; Vigilen-kennelin ensimmäinen kasvatti Vigilen Amazing Prince ~ Poju.

Hienosti sopeutui pikkuinen partasuu kotiimme, isot pojat ottivat kaverin uteliaina, mutta rauhallisesti vastaan. Onhan se jännittävää kun tuollainen reipas pikkukaveri tuli touhuihin mukaan.

1.1.2012

Vuosi vaihtui rakettien räiskeessä ;

 

Vuosi uusi mukanaan johtaa tuntemattomaan.

 Viel´ on kaikki ihan uutta, monta, monta salaisuutta tuonee vuosi tullessaan.

 Emme tunne juonta sen vain uteliaana eläen,

 eläen päivän kerrallaan vie tarina meitä mukanaan.

Birgit Ahokas